Ondersteuning voor iOS 10 afgeschaft.

Dankzij de steun en input van de vele gebruikers heeft P-Edge media versie 6 van Weerbericht Nederland uitgebracht.

De app heeft een vernieuwd uiterlijk met beter leesbare teksten en meer overzicht. Bovenaan het scherm is meer aandacht voor het weer op de huidige locatie. Ook de Vandaag-weergave toont nu het weer op de huidige lokatie én de verwachting op korte termijn. Wanneer gebruik van de lokatie wordt uitgezet dan wordt het gemiddelde voor heel Nederland zichtbaar.

Voor gebruikers van iOS 12 en hoger wordt de Donkere Modus nu ondersteund. Op de iPhone is het nu mogelijk om naast de buienradar ook de satellietanimatie te zien, die voorheen alleen op de iPad zichtbaar was. Op de iPad is de layout van de iPhone app nu aangehouden, maar dan horizontaal.

Ook op de Apple Watch is het uiterlijk verbeterd en is het weer op de huidige lokatie te zien. Wanneer gebruik van de lokatie wordt uitgezet dan wordt het gemiddelde voor heel Nederland zichtbaar. In het waarschuwingen scherm worden de kleurcodes van de betreffende waarschuwingen nu getoond. Het IJsselmeergebied en de Waddenzee zijn in dit scherm nu ook als gebied te selecteren.

De hele app is sneller geworden. Ook zijn er talloze kleine verbeteringen aangebracht. Zo worden windrichtingen beter weergegeven en windsnelheden beter berekend. De ondersteuning voor iOS 10 is nu afgeschaft.

Nog steeds is de app volledig privacy-vriendelijk: locatie- of andere gegevens worden niet opgeslagen, bewaard of gedeeld met andere partijen. De gegevens komen rechtstreeks van het KNMI, zonder tussenkomst van andere partijen of buitenlandse datadiensten.

Weerbericht Nederland is gratis om te downloaden en te gebruiken.

Meer informatie over deze app.