Martin van Spanje

Over mij

Met een combinatie van creativiteit en technologie richt ik me op de eindgebruiker. Wat technisch is, hoort verborgen te zijn; apps horen simpel, intuïtief en eenvoudig te begrijpen te zijn.

Sinds ongeveer 2010 heb ik gewerkt als iOS en macOS ontwikkelaar. Ik ben daarvoor ooit begonnen in de zakelijke IT-dienstverlening in zowel support als applicatie-consultancy. Later werd ik webontwikkelaar en begon ik ook applicaties voor macOS (voorheen Mac OS X) te maken. Nadat de iPhone werd geïntroduceerd werd ik freelance iOS ontwikkelaar en daarna co-founder en CTO van een startup in digitaal uitgeven op mobiele apparaten, waar ik senior iOS developer en tech team lead was.

Ik heb ook als ZZP/freelancer gewerkt met vele UX/UI designers en creatieve bureau's om pixel-perfect apps te maken. In loondienst ben ik senior iOS developer geweest, scrum master en release manager.

Ik heb diverse top 10 hits gehad in de Nederlandse App Store tijdens de eerste jaren na de introductie van de iPhone in Nederland, en heb momenteel nog een aantal apps in de Mac & iOS App Store staan, waarmee meer dan 100.000 gebruikers bediend worden. Ik heb een grote interesse in het maken van apps met animatie, audio, video en gamification.

Momenteel heb ik nu ook een YouTube kanaal "hotdog soup" (website / YouTube) over het maken van games en andere technische onderwerpen.

Tot slot houd ik niet van apps waarin advertenties de app verpesten, daarom publiceer ik Het Dreadvertising Manifest.

 

 

Martin van Spanje

Ik in 2019.
 

Neem contact met me op via deze pagina.

Ik doe niet aan LinkedIn, Twitter of Facebook.

Als je mijn nummer hebt, gebruik dan Signal om contact op te nemen.