Weerbericht Nederland app weer terug in de App Store

De bekende app Weerbericht Nederland van P-Edge media is per 11 november 2023 weer terug in de App Store. De app is sinds 25 september niet beschikbaar geweest.

Dit werd veroorzaakt doordat gegevens die voorheen werden aangeleverd door het KNMI, onverwachts niet meer beschikbaar waren.

Na overleg zijn sommige van de gebruikte gegevens door het KNMI opnieuw beschikbaar gesteld via een nieuw systeem. Hierdoor konden delen van de app hersteld worden.

KNMI en Apple Weather

P-Edge media heeft de app daarna verder aan moeten passen. De Weerbericht Nederland app combineert nu weergegevens van Apple Weather met die van het KNMI, waardoor een perfect op Nederland afgestemd weerbericht mogelijk is met mogelijkheden die de meeste weer apps voor iOS niet bieden.

Het weerbericht, de weersverwachting, de waarschuwingen en alarmen zijn afkomstig van het KNMI, terwijl het weer en de voorspelling op de huidige locatie nu afkomstig zijn van Apple Weather.

Privacy

Ook de privacy van de app is verbeterd, omdat de locatiegevens van de gebruiker niet meer hoeven worden doorgestuurd naar een extern systeem. Dit komt door de sterke privacybescherming van Apple Weather. Wie zijn locatie in de app niet wil gebruiken, krijgt algemene weerinformatie voor Nederland te zien, volledig afkomstig van het KNMI.

Update

Gebruikers van de Weerbericht Nederland app kunnen deze nu updaten om van de nieuwe mogelijkheden gebruik te maken.

Gebruikers die het abonnement willen beëindigen kunnen dit doen via deze link.

Wie een terugbetaling wil aanvragen kan dit doen via Apple's App Store: klik hier om een terugbetaling aan te vragen. P-Edge media kan zelf geen terugbetalingen uitvoeren; om privacyredenen is niet in te zien wie er een abonnement heeft afgenomen. Alleen Apple kan terugbetalingen doen.

P-Edge media dankt alle gebruikers voor het begrip en geduld in deze vervelende situatie.

Meer info: Weerbericht Nederland.